Događaji Hrvatska

Bocelli oduševio berlinsku publiku – vrijeme je i za zagrebačku

Iako siječanj tradicionalni slovi kao tmuran i depresivan mjesec, ovakvo se raspoloženje nije moglo zateći u berlinskoj dvorani, gdje je najpopularniji svjetski tenor održao posljednji u nizu koncerata.

Publika je pjevača dočekala i ispratila ovacijama, što je odavno postalo uobičajeno za jednog od najpoznatijih glazbenika na svijetu koji glazbenom scenom vlada tri desetljeća.

Porijeklom iz talijanske regije Toscane, Bocelli je na putove slave zakoračio 1992. nastupom na festivalu u San Remu. Ubrzo je slijedila i prva velika uloga u Verdijevoj operi Macbeth, no najveća prekretnica bila je pjesma „Con te partiro“, čija je inačica u duetu sa svjetski poznatom sopranisticom Sarom Brightman 1996. godine zasjela na vrh glazbenih ljestvica i s vremenom postala jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena. Uz 15 studijskih albuma, tri albuma najvećih hitova, 80 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i brojna priznanja struke Bocelli suvereno vlada svijetom glazbe, u što se već tri puta uvjerila i hrvatska publika. Pripreme za četvrti nastup 10. ožujka u zagrebačkoj Areni u punom su jeku a očekivanja su, kao i svaki put, velika:

„Program predviđa dva dijela, najpoznatije operne arije i Bocellijeve najveće hitove, a obzirom da će se nastup održati dva dana nakon obilježavanja Međunarodnog dana žena prevladavat će romantično raspoloženje. Ipak, glazba nema ograničenja, tako da će u pripremljenom repertoaru moći uživati oba spola i sve generacije“ – poručuje organizator nadolazećeg zagrebačkog koncerta i direktor Star Produkcije, Alen Ključe.

Sve informacije o koncertu i nabavi ulaznica potražite na internetskoj stranici www.eventim.hr.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.