Događaji Hrvatska Srbija

Beogradski festival stripa – Tras u Centru za kulturu “Vlada Divljan”

Prvo izdanje Beogradskog festivala stripa – Tras održaće se od 12. do 14. maja u Centru za kulturu “Vlada Divljan, a okupiće velika imena scenarija i ilustracije. Jedan od uvaženih gostiju događaja biće i tvorac čuvenog Martija Misterije, veliki scenarista i hodajuća enciklopedija stripa Alfredo Castelli.

Takođe italijanski autor, Mauro Laurenti, poznati Bonelijev crtač (najpoznatiji po radu na serijalu Zagoru, ali i po tome što je zaslužan za ekskluzivne naslovne ilustracije knjiga Biblioteke “Zagor” u izdanju Veselog četvrtka), dolazi po drugi put u Beograd, te poručuje da jedva čeka druženje sa domaćim ljubiteljima stripa. Osim navedenih legendi strip scene, fanove će obradovati i prisustvo Valtera Venturija, isto crtača, već omiljeni i odomaćeni gosta srpskih stripadžijskih okupljanja, koji je poznat po radu na Zagoru, Dragoneru, Teksu, Bredu Beronu, Velikom Belconiju…

Od poznatijih imena iz regiona festivalu stripa priključiće se Štef Bartolić, dok će se od domaćih autora publici predstaviti Miroljub Milutinovic Brada, Jovan Ukropina i Siniša Radović.

Posetioce očekuju brojne izložbe, tribinski razgovori, druženja sa autorima, velika berza stripova, filmske projekcije…

Dodatne informacije o festivalu možete pronaći na sajtu organizatora ili Fejsbuk stranici događaja.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.