Događaji Srbija

Beogradski festival igre promovisao on-line sistem kupovine ulaznica

Danas su u Nacionalnoj fondaciji za igru, Beogradski festival igre i kompanija Visa promovisali on-line sistem kupovine ulaznica za predstojeću, šesnaestu ediciju festivala. Tako je Beogradski festival igre postao prvi umetnički festival u Srbiji na čijem sajtu se mogu nabaviti ulaznice za sve predstave, odnosno prostore u kojima se odigravaju programi festivala.

Na konferenciji su govorili Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, kao i Vladimir Đorđević, direktor Vise za Srbiju. Aja Jung je izjavila da je „uvođenje objedinjenog sistema za on line kupovinu ulaznica prava mala tehnološka revolucija u poslovanju, kao i da je već prva edicija festivala ukazala da je razbijena prodaja karata po blagajnama brojnih pozorišta predstavljala ozbiljan nedostatak.  Kako je festival rastao, i pridobijao sve više pratilaca iz Srbije, regiona i sveta, nemogućnost kupovine ulaznica na jednom mestu, odnosno na website stranici festivala, postajao je sve veći problem. Danas smo radosni, da zahvaljujući kompaniji Visa koja je inicirala i podržala implementaciju posebnog softvera koji će objediniti sve pozornice na kojima se odigrava festival, možemo da ponudimo uslugu kupovine karata na sajtu, na zadovoljstvo publike.“

Vladimir Đorđević je naveo da „brojne kolege u okviru Visa sistema, iz Evrope, Amerike i Azije, žele da posete Beograd u vreme festivala igre, i da je projekat saradnje izmedju Vise i Beogradskog festivala igre, visoko ocenjen u okvirima te kompanije“. Takođe je naglašeno da od danas, 20.12.2018., pa sve do 11.4.2019. za on line kupovinu Visa karticom na sajtu Beogradskog festivala igre, publika ostvaruje 20% popusta. Prve ulaznice su na sajtu Festivala kupile učenice završne godine Baletske škole NFI, Mila i Anđela.

Glavni program 16. Beogradskog festivala igre se održava od 22.3. do 12.4.2019. godine u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. Ukupno 16 trupa stižu iz Grenobla, Liona, Antverpena, Rima, Barselone, Frankfurta, Štutgarta, Seula, Filadelfije, Tel Aviva, Montreala, Haga i Johanesburga. Sve informacije o produkcijama, trupama i koreografima, sa bogatim foto i video materijalom, takođe se nalaze na stranici www.belgradedancefestival.com.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.