Događaji Srbija

Beogradski festival igre od ove godine i u Ušću!

Od 1. februara, pa sve do kraja meseca UŠĆE Shopping Center će postati prava oaza kulture, umetnosti i igre, jedinstveno mesto gde će posetioci moći da pogledaju fotografije iz predstava koje će biti na programu ovogodišnjeg 14. Beogradskog festivala igre.

Saradnja UŠĆE Shopping Center-a i Beogradskog festivala igre, rezultirala je time da omiljeno mesto za šoping Beograđana postane i centar kulture i umetnosti u gradu.

U okviru izložbe pod nazivom “Velika igra u Ušću”, biće prikazane fotografije na kojima su “uhvaćeni” najzanimljiviji trenuci iz svetskih produkcija savremene igre, koje će publika otkrivati u toku naredne manifestacije.

Jedan od najvažnijih festivala umetničke igre u svetu, i jedan od najznačajnijih festivala u Srbiji, u okviru svog četrnaestog izdanja, od 24. marta do 11. aprila, predstaviće publici u Beogradu i Novom Sadu, ukupno 15 kompanija iz 10 zemalja, sa preko 30 koreografskih postavki!

Festivalu će prethoditi januarska revija filmova “Dani igre” u Kinoteci, brojne radionice, majstorski kursevi i izložbe, a izuzetan događaj je svakako i gostovanje predstave „Brodski/Barišnjikov“ u režiji Alvisa Haramanisa i izvođenju čuvenog Mihaila Barišnjikova.

 

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.