Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Beograd u trci za mir

U Beogradu je u nedelju 28. februara sa početkom u 11h, prvi put održana Trka za mir koja ima za cilj da ukaže na problem sa kojim se suočavaju sva izbegla lica koja beže od ratnih stradanja u potrazi za sigurnijim domom.

U organizaciji Grada Beograda i Atletskog saveza Srbije, stotine trkača iz najvećih trkačkih timova u regionu – Nike Running Club, Belgrade Urban Running Team, Zagreb Runners i 442 Crew, poslali su poruku mira u ceo svet.

0MMM6859

Sve trkače na trasi u centru grada pratili su tenkovi i vojna vozila, kreirajući snažnu metaforu, koja ima zadatak da podseti čitav svet o strašnoj sudbini svih onih koji su prinuđeni da trče bežeći od rata, kako bi sačuvali svoj i živote svojih porodica.

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, svojim prisustvom pružio je podršku organizaciji ovog jedinstvenog događaja:

“Beograd je još jednom pokazao svoje veliko srce, humanost i solidarnost sa ljudima koji nemaju sreću da kao mi živimo u svom gradu. Danas Beograd i svi vi koji učestvujete u Trci za mir, pruža podršku onima koji trče za život”, istakao je Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

0MMM6932

Podršku je pružio i Generalni sekretar Atletskog saveza Beograda, gospodin Nikola Penić:

“Poznato je da trčanje daje snagu svakom pojedincu i ujedinjuje mase, a ova trka danas je posebna jer prenosi snažnu poruku podrške onima koji trče za svoj život. Ova trka pokazuje našu volju i spremnost da baš na našim istorijski burnim prostorima, pokrenemo promenu svesti čitavog sveta i pozovemo na mir i to na nama svojstven način – kroz sport”, istakao je gospodin Penić.

Trci su prisustvovali i Emir Bekrić, Vlada Aleksić, Lazar i Žarko Sakan, Marina Kotevski

Trka je počela na uglu ulica Dušanove i Tadeuša Košćuškg, a nastavila se na Savskom keju.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.