Događaji Srbija

BELhospice tim na Beogradskom maratonu 2016

BELhospice tim na Beogradskom maratonu je humanitarna akcija koju BELhospice organizuje petu godinu za redom, u okviru koje trkači, rekreativci i ljudi dobre volje trče i sakupljaju sredstva za rad BELhospice centra na zbrinjavanju pacijenata terminalno obolelih od raka.

Ove godine akcija ima poseban značaj budući da je BELhospice započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji,  ustanove za smeštaj pacijenata čije je simptome bolesti nemoguće kontrolisati u kućnim uslovima, u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Bojana Ordinačev

Od svake kotizacije za učešće u BELhospice timu na Beogradskom maratonu 2016, BELhospice odvaja 800,00 RSD za izgradnju prvog hospisa u Srbiji.

Fokus BELhospice tima 2016 je podizanje svesti u javnosti o neophodnosti izgradnje ovakve ustanove, kao i motivisanje pojedinaca za ukjučivanje ličnim angažovanjem i ličnim aktivnostima prikupljanja sredstava. Prošle nedelje, sa BELhospice timom trčala je i glumica Bojana Ordinačev koja je podržala BELhospice humanitarnu akciju i ličnim primerom skrenula pažnju na potrebe onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.