Događaji Srbija

Beer Fest – Od limenke do recikliranih instrumenata

I ove godine, Apatinska pivara ce tokom predstojeceg Belgrade Beef Fest-a, koji se odrzava od 19. do 23. avgusta na Ušću, organizovati niz zabavnih, ali pre svega edukativnih aktivnosti kako bi posetiocima skrenula paznju na znacaj reciklaze, ali i odgovorne konzumacije alkohola.

Sviraj i recikliraj - truba

Reciklirajte i vi!

U sredu, 19. avgusta, od 19h do 21h svi koji dodju na Beer Fest imace priliku da se u okviru akcije „Sviraj i recikliraj“oprobaju na muzickim instrumentima napravljenim od limenki.

Istovremeno, u saradnji sa ReCan-om, bice organizovano interesantno takmicenje tokom kojeg ce posetioci moci daispresuju limenke vozeci recikl i pripreme ih za reciklazu. Podatak da aluminijumske limenke mogu beskonacan broj puta100% da se recikliraju i da se koriscena limenka u roku od 60dana vraca kao nova na police, dovoljno govori o znacaju reciklaze. Iz tog razloga, pored standova Apatinske pivare bice postavljene i rucne prese za reciklazu.

 

Kad pijem, ne vozim!

S obzirom da Apatinska pivara kontinuirano radi na podizanju svesti o opasnosti voznje u alkoholisanom stanju, u toku Beer Festa 2015, u petak 21. avgusta, od 19h do 21h, bice organizovane dve aktivnosti u kojima ce ucestvovati i sami posetioci. Cilj akcija je da ukaze na to kako alkohol negativno utice na kognitivne i motoricke sposobnosti neophodne za upravljanje vozilom.

U prvoj akciji, ucesnici ce imati zadatak da upravljaju automobilom na daljinski upravljac i predju zadatu stazu, sa specijalnim napocarima koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola, a u saradnji sa Saobracajnom policijom, ucesnici akcije ce moci da urade test refleksa sa i bez specijalnih naocara. Druga akcija „Odakle si kako ces tamo da se vratis?“ podrazumeva da ucesnici na mapi obeleze mesto iz kog dolaze, ali noseci „pijane naocare“.

Takodje, tokom trajanja Beer Festa, u saradnji sa Sekopak-om, mobilni timovi ce direktno od posetilaca prikupljati otpadni materijal za reciklazu, a bice realizovane i aktivnosti u okviru akcije „Cep za hendikep“ kako bi se prikupilo sto vise cepova i doniralo Udruzenju kvadriplegicara i paraplegicara Banata.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.