Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Basket festival ovog vikenda dolazi u Svilajnac!

Na terenima Poljoprivredno-veterinarske škole u Svilajncu 24. i 25. juna održaće se petnaesti po redu 3×3 basket festival u Svilajncu, koji sprovodi Sportski savez opštine Svilajnac i Volonterska organizacija iz Svilajnca. Ove godine 3×3 basket festival u Svilajncu predstavljaće kvalifikacioni turnir prve kategorije u okviru RODA 3×3 državnog prvenstva u basketu. Pobednik će steći pravo učešća na završnom turniru, koji se održava 19. avgusta u Beogradu.

Ovo je drugi po redu basket festival nakon poplava, a petnaesti od svog nastanka u Svilajncu.

Popularizacijom ovog sporta u poslednjih nekoliko godina basket je od puke ulične igre prepoznat od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i 2020. biće zvanični sport na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Uzevši u obzir činjenicu da je basket sam po sebi atraktivan, ovog vikenda će tereni u Svilajncu biti pretvoreni u ‘‘basketaško selo’’, gde će se osim najboljeg basketa odvijati i stani zabavni program za učesnike I publiku, dok najmlađe posetioce očekuju brojne zanimljive radionice i nagrade.

U subotu se održavaju takmičenja u kategorijama pionira, kadeta, juniora i rekreativaca, a u nedelju turnir u kategoriji 3×3 seniora i finalna nadmetanja.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na telefon: 065/20-51-519

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.