Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Basara i Velikić u najužem izboru za regionalnu nagradu „Meša Selimović“

Književnik Mile Stojić, predsednik žirija za dodelu ugledne regionalne književne nagrade „Meša Selimović“, saopštio je juče da je, od 17 naslova koji su ušli u konkurenciju, u uži izbor za ovogodišnjeg laureata ušlo pet romana objavljenih 2015. godine u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji: „Anđeo atentata“ Svetislava Basare, „Gdje si ti ovih godina“ Hadžema Hajdarevića, „Područje bez signala“ Roberta Perišića, „Doba mjedi“ Slobodana Šnajdera i „Islednik“ Dragana Velikića.

foto: Laguna
foto: Laguna

Prošlogodišnju regionalnu književnu nagradu „Meša Selimović“ dobio je književnik Filip David za roman „Kuća sećanja i zaborava“, u izdanju „Lagune“. Pisana u prepoznatljivom stilu uglednog autora, „Kuća sećanja i zaborava“ je jedan od najautentičnijih romana novije srpske književnosti i pripoveda priču o četiri prijatelja koji su kao deca preživeli holokaust.

Filip David. foto: Blic
Filip David. foto: Blic

Regionalna književna nagrada „Meša Selimović“ dodeljuje se za najbolji roman objavljen na jezičkom govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Ime dobitnika će javnosti biti poznato 3. septembra ove godine, prilikom zatvaranja tradicionalnog književnog festivala u Tuzli „Cum grano salis“ koji će početi 1. septembra.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.