Događaji Srbija

#BalkanTubeFest: Jutjuberi su nove zvezde Balkana

Drugi po redu Balkan Tube Fest, koji je održan ovog vikenda u centru ‘Sava’, ugostio je blizu 12.000 posetilaca mahom velikih fanova jutjub zvezda regiona.

Tokom subote i nedelje, na velikoj sceni, kao i tokom propratnog programa, prodefilovalo je čak stotinu pedeset momaka i devojaka koji na svojim kanalima na YouTube-u imaju svaki po više stotina hiljada pratilaca.

Milan Inić i njegova grupa sa kanala Yasserstain uz popularnu pevačicu Saru Jo otvorili su programski deo ovogodišnjeg festivala. Voditeljski par – Bojan Ivković i Nataša Guberinić – predstavljao je jednog po jednog kreatora video sadržaja: Denija, Muđu, Ćaleta, Mariju Žeželj, Janu Dačović, Anu2Cats, Kovalsku, Cileta, Duleta, Zvognja, Ružu Rupić i još mnoge druge. Stotine mladih je čekalo u redovima za potpisivanje autograma ili fotografisanje sa svojim herojima sa interenta, dok je ostatak publike obilazio zabavni sadržaj u foajeu u vidu arkadnih igara, stonog fudbala, foto kabine, guitar hero-a i željno isčekivao kad će neko od njihovih idola izaći u publiku. Prvi dan je završen spektakularnim koncertom.

U nedelju posle otvaranja drugog dana programa napravljena je ogromna selfi fotografija nakon koje je Danilo Dabić sa kanala Zvoganj imao stand up nastup uz Trbu. Momci su kasnije na bini igrali PES, a posle njih devojke partiju dobro poznate tinejdžerske igre – Istina izazov. Finale ovogodišnjeg festivala je ovekovečeno u dodelama nagrada za najbolji kanal, klip, pesmu… Nakon dodele prikazan je film “Ko je najbolji jutjuber” i time je ovogodišnji festival regionalne jutjub kulture završen.

Mnoštvo medija je pratilo dvodnevne događaje u Sava centru, od kojih i 11 portala iz Hrvatske. Oni su većinom bili zainteresovani za influensere video sadržaja iz te zemlje kojih je bilo čak osamnaest. Jedan od njih, Davor sa kanala The Lazy Wave oduševljen je celokupnom organizacijom festivala. “Petra i ja smo već drugi put ovde, fascinirani smo atmosferom i prezadovoljni svojim nastupom. Jedva čekamo narednu godinu”.

photo-by-artimedia_02

“Veliko interesovanje koje je vladalo za ovaj dvodnevni festival svedoči o ogromnom značaju celokupne jutjub regionalne scene. Milioni pratilaca, milijarde pregleda, sponzori koji polako u sve većoj meri prepoznaju važnost tih online ličnosti kao i ekstatični fanovi, dokaz su jednog velikog komunikacionog potencijala, kao i promene celokupne ekipe ‘zvezda’ kod mlađe publike”, izjavila je Mirjana Vladisavljević, organizatorka festivala.

“Za mnoge fraza, ali energija koju smo sa publikom svi zajedno osetili tokom ova dva nezaboravna dana, nikako se drugačije ne može opisati, a da ne zvuči kao kliše – svi smo mi jedna velika porodica. Mnogi ne shvataju jutjub, ali je suština da jedni druge pokrećemo, činimo boljima, promovišemo druženje i edukaciju što je ovogodišnji festival demonstrirao na najbolji mogući način. Publika, pratioci s jedne strane i autori sa druge disali su kao jedan živi organizam što nama, organizatorima, daje vetar u leđa i motiv da već sutra počnemo sa pripremama narednog Balkan Tube Festa”, rekao je Dušan Srbljak sa kanala PCAxe, a ujedno i jedan od organizatora.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje