Događaji Kultura

#AloneTogether: Ovog vikenda dve nove emisije na online platformi KC Grad

  • April 24, 2020
  • 2 min read
  • 75 Views
#AloneTogether: Ovog vikenda dve nove emisije na online platformi KC Grad

Povodom obeležavanja 11. rođendana KC Grada, pokrenuta je jedinstvena online platforma #AloneTogether, program posvećen promociji umetnosti i kulture koji se sastoji od muzičkih nastupa, intervjua, razgovora i preporuka u vidu kratkih formi predstavljanja stvaralaštva muzičara, književnika, filmskih autora i drugih umetnika i njihove svakodnevice u ovom nesvakidašnjem vremenu.

Premijerna emisija emitovana je prošle subote putem live stream-a na kanalima KC Grad, a serijal se ovog vikenda nastavlja emitovanjem dve emisije, u petak 24.4. i u subotu 25.4. od 21h. Gosti Kulturnog centra Grad prvog dana vikenda biće NJ.E holandski ambasador Gilles Beschoor Plug i glumac Miloš Timotijević, a očekuju nas i spotovi benda св. Псета nastali u izolaciji, kao i nastup kantautora Ilije Ludviga. U subotu slušamo prekookeanski GistroPop specijal Vladimira Skočajića Skoče koji će nam birati muziku direktno iz Ostina u Teksasu.

NJ.E holandski ambasador Gilles Beschoor Plug

U prvoj fazi projekta prilozi se snimaju u kućnoj varijanti, uz poštovanje preporuke ograničenog okupljanja ljudi i slanje poruke o solidarnosti i svesti o problemu u kome se ceo svet našao, a kroz princip “digital closeness” projekat je svojevrsna antiteza sveprisutnom “social distance” modelu. Format kolažnog karaktera emituje se u doba zabrane kretanja tj. preporučene izolacije, a projekat takođe čine i književne, muzičke i filmske preporuke umetnika koje možete čitati na kcgrad.rs.

“U narednim emisijama očekuju nas razgovori sa članovima sastava LP duo – Sonjom Lončar i Andrijom Pavlovićem, rediteljem Rajkom Grlićem, kao i Mirkom Ilićem, grafičkim dizajnerom koji živi i radi u Njujorku. Čućemo i muzičke nastupe kantautorke Ane Ćurčin, a gledaćemo spotove bendova Prototip, Gazorpazorp, Vizelj, nastale u izolaciji, kao i DJ setove Mileta Hunda iz Rijeke…”, navode organizatori iz produkcije KC Grada.

Premijernu emisiju serijala možete pogledati ovde:

Projekat su podržali Serbia Creates / Srbija Stvara i Hemofarm Fondacija.

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.