Događaji Srbija

Aleksandar Saša Lokner gostuje u Parobrodu!

Aleksandar Saša Lokner će 19. aprila održati solistički koncert u Parobrodu.

Prošle su tačno tri decenije od kako se nekadašnji perspektivni dečko novog talasa, nakon srednje muzičke, bendova Stratosfera, Potop i Strip, priključio Bajagi na albumu „Sa druge strane jastuka“.

Time je definitivno oštetio Galiju za koju je pre odlaska u vojsku takođe nastupao, uskratio Plavi orkestar koji ga je želeo među svojim redovima, a svojim senziblitetom sviranja trajno unapredio i obogatio zvuk Instruktora do današnjih dana.

Aleksandar Lokner je takođe i jedan od najproduktivnijih kompozitora muzike za pozorišne komade i sve to kao i njegovi lični muzički afiniteti, biće deo koncertnog repertoara, u prostoru Parobroda uporedo sa završetkom izložbe posvećene Vladi Divljanu.

Nastup Loknera u Dedićevom holu, snimaće se za kompilaciju pop rok kolo izdanja Srpske nacionalne muzičke kulture, kao trajno nasleđe i dokument.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 750 dinara, su u prodaji od 25. marta u Parobrodu.

boban1

Sa Loknerom će svirati naš poznati bas gitarista Slaviša Pavlović – Stenli iz Galije, zatim Šoica Čajon, kavalista Miloš Nikolić, a kao specijalni gosti će se pojaviti Saška Janković i klavijaturista Boban Veličković Biss, sa kojim je Saša Lokner radio kompoziciju Stream, a koji će sa Loknerom odsvirati i kompozicije Lazara Ristovskog.

 (Izvor: B92)

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.