Događaji Srbija

649 posetilaca „Guče“ dobilo sertifikat prve „Jelen škole kola“

I ove godine, 55. po redu, Dragačevski sabor trubača u Guči privukao je veliku pažnju posetilaca iz svih krajeva zemlje, regiona, ali i sveta. Pored brojnih koncerata i dešavanja, ove godine je organizovana i prva „Jelen škola kola“ koju je, tokom četiri dana trajanja, uspešno završilo 649 polaznika.

Osim šajkača i originalnih majica, ove godine posetioci Sabora imali su priliku da nauče i da igraju tradicionalno srpsko kolo i tako kući ponesu zanimljiv „suvenir“. Među brojnim polaznicima, vedrim duhom i željom da nauče da igraju kolo, posebno su se istakle dve francuskinje, sestre Elodi i Rosa, koje su prvi put u Guči, ali i Srbiji:

Skola kola - 2

 

„Volimo Guču jer je ludo. Ljudi su zabavni, a muzika glasna i vesela. Srećne smo što smo uz mnogo zabave uspele da naučimo da igramo srpsko kolo. Uopšte nije bilo lako, ali zato sada imamo i diplomu tako da ćemo pokazati ovu zabavnu igru i našim prijateljima čim se vratimo kući.“

Tokom Sabora organizovane su i druge zabavne aktivacije poput prvog „Guča ponga“, „Astal densa“, ali i tradicionalnog takmičenja u sviranju vazdušne trube, „Jelen Air truba“. Pored zabave, i ove godine realizovane su edukativne kampanje „Kad pijem, ne vozim“, ali i „Reciklirajte i Vi“ i „Čep za hendikep“.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.