Događaji Srbija

6. „BELhospice“ dobrotovorni bal

Na šestom tradicionalnom „BELhospice“ dobrotovornom balu „A Night on Broadway, powered by Samsung“ (srp. „Noć na Brodveju, pokrenuta od Samsung-a“), organizovanom u partnerstvu sa Pozorištem na Terazijama, u hotelu „Crowne Plaza“, sakupljeno je 74.000 evra koje će biti usmerene na rad „BELhospice“ centra, kao i izgradnju prvog stacionarnog hospisa (ustanova u kojoj se smeštaju pacijenti na samrti, oboleli od neizlečivih bolesti) u Srbiji.

"BELhospice" bal ("Crowne Plaza", 2015)(Fotografija: „BELhospice“ bal, „Crowne Plaza“, 2015)

Ovo je (do sada) najuspešniji „BELhospice“ bal (održan 28. novembra 2015. godine): Bal je održan uz podršku ambasadora: Belgije, Velike Britanije, Kanade, Meksika, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i Hrvatske, kao i šefa misije Saveta Evrope u Beogradu, počasnog konzula Irske, predstavnika korporativnog sektora i brojnih drugih gostiju koji su želeli da pomognu pri sakupljanju sredstava za palijativno zbrinjavanje terminalno obolelih pacijenata i njihovih porodica.

"BELhospice" bal ("Crowne Plaza", 2015)

"BELhospice" bal ("Crowne Plaza", 2015)(Fotografija: „BELhospice“ bal, „Crowne Plaza“, 2015)

Na balu „A Night on Broadway, powered by Samsung“ okupilo se više od 300 zvanica. Duh Brodveja na scenu su doneli umetnici Pozorišta na Terazijama: Bojana Stefanović, Dragan Vujić Vujke, Ivana Knežević, Slobodan Stefanović, Dušica Novaković, Žarko Stepanov, orkestar i hor Pozorišta na Terazijama (pod dirigentskom palicom maestra Milana Nedeljkovića) i balet sa koreografom Milanom Gromilićem, a celo veče režirao je Mihailo Vukobratović.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.