Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

27. Bečki filmski festival

Bečki filmski festival ispred skupštine grada biće održan ove godine od 30. juna do 3. septembra. Filmski festival će po 27. put predstaviti vrhunske produkcije opera, opereta, klasičnih koncerata, baleta, modernog plesa, pop i džez koncerata, a ulaz je slobodan za sve posetioce. Festival će trajati 66 dana, a svi nastupi će biti prikazani na platnu veličine 300 m2.

Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da pogledaju nastupe Ane Netrebko, Plasida Dominga, Eline Garanče, Huan Dijego Floresa, Ane-Sofije Muter, Langa Langa i mnogih drugih. Veliki dirigenti i orkestri biće takođe zastupljeni – Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Bečka filharmonija, orkestar Bečke državne opere, Londonski simfonijski orkestar i drugi.

Posetioci će moći da prate i nastupe legendarnih pop i džez muzičara kao što su Bob Dilan, Leonard Koen, Majls Dejvis, Kvinsi Džouns, Džordž Majkl, Dijana Kral, Depeš Mod i Roling Stonsi. Kao i do sada vikendi će biti rezervisani za nastupe uživo domaćih izvođača.

Pored muzičke ponude posetioce će imati priliku da uživaju u kulinarskim specijalitetima iz Austrije i sveta, za koje će se pobrinuti 26 gastronoma. Do sada je 13 miliona ljudi iz celog sveta posetilo Bečki filmski festival.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.