Događaji Srbija

2. Musicology Festival u Bitefartcafeu

„Musicology festival“, koji je prethodne godine debitovao na Kalemegdanskoj tvrđavi, održaće se i ovog leta, od 23. do 26. jula.  Festival, za koga kažu da Beogradu vraća stari sjaj, je ove godine znatno porastao. O tome najbolje govore velika muzička imena koja će prodefilovati drugim po redu „Musicology festivalom“.

Musicology festival Kalemedanska tvrđava od 23. do 26. jula / 2015.
Musicology festival Kalemedanska tvrđava od 23. do 26. jula / 2015.

Nikako slučajno, festival će otvoriti naš najuspešniji  i u inostranstvu najpriznatiji džez muzičar, Duško Gojković. Nakon ovog spektakularnog otvaranja, publika će imati priliku da uživa uz francusku atrakciju Electro Deluxe big bend koji donosi masivan elektro džez zvuk, sa primesama fanka, soula i repa.

Glavne zvezde druge večeri festivala su britanski pioniri esid džeza, The Brand New Heavies, muzička institucija čiji je jedinstveni spoj džez, fank i soul pravaca zapalio prvo britansku, a odmah potom i svetsku muzičku scenu, na kojoj sad postoje već preko dve decenije. The Brand New Heavies su odgovorni za neke od najvećih R&B / soul hitova, izbacivši 16 Top 40 singlova, uključujući „Dream on Dreamer “ i „You’ve Got A Friend“. Prodaja njihovih albuma broji preko dva miliona. Publiku će pred nastup londonaca zagrejati jedan od najpopularnijih i najperspektivnijih domaćih mladih bendova – Ničim izazvan.

Liv Warfield i New Power Generation Hornz nastupiće 25. jula na Kalemegdanu. Mentor ove atraktivne mlade dive u usponu je, ni manje ni više, nego legendarni Prins, tvorac nekih od najvećih hitova ikada. Prins je njenom novom albumu “The Unexpected” dao i autorski i producenski pečat. Takođe, duvačka sekcija benda Liv Warfield, kao i sama Liv, su stalni članovi Prinsovog benda New Power Generation. Naš najcenjeniji predstavnik hiphop scene, Marčelo, nastupiće na Musicology festivalu pred Liv Warfield u potpuno drugačijem sastavu, sa svojim džez bendom, Napeti Quintet i još jednom svojom originalnošću i snažnim tekstovima sa porukom oduševiti posetioce festivala.

Kompletan program Musicology festivala

23.jul
21h Duško Gojković oktet
22.30h Electro Deluxe (FR)

24.jul
21h Ničim Izazvan
22.30h The Brand New Heavies (GB)

25.jul
21h Marčelo & Napeti quintet
22.30h Liv Warfield & New Power Generation Hornz (USA)

26.jul
21h TBA
22.30 Gregory Porter (USA)

www.musicology.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.