Događaji Srbija

Serbia Fashion Week: Od elegantnih do urbanih kreacija

Četvrto veče Srpske nedelje mode otvorila je dizajnerka iz Slovenije Nika Ravnik, koja je Novosađanima prikazala kolekciju iz svog brenda Nioka. Haljine koje je publika imala priliku da vidi ne pripajaju se uz telo i dopunjene su smelim izrezima. Boje su bile svedene, ali uprkos tome, komadi su privukli pažnju dama.

Mušku kolekciju predstavile su dve kreatorke iz Holandije, čiji je brend Bluedenimes. Svaki zanimljivi komad iz ove kolekcije je unikatan i još uvek se ne nalazi u prodaji.

Ova kolekcija inspirisana je snegovima, ledom, vetrom i hladnim predelima. Nadam se da smo uspele da prenesemo utisak hladnoće koji smo hteli da ostavimo .Ovde je atmosfera mnogo drugačija nego u ostatku Evrope, ali nam se sviđa„, rekao je kreatorski duo.

Drugi blok ove večeri počeo je revijom američkog kreatora Erika Rosete. Prikazao je modela koji su, kako kaže, skup njegovog dvogodišnjeg rada i njegova svojevrsna evolucija. Američki dizajner bio je velika podrška srpskim kreatorima Bati Spasojeviću i Zvonku Markoviću tokom prezentovanja svoje kolekcije na New York Fashion Week-u.

S_Braun_090416_036

Teže mi je da kreiram za žene jer nije lako pratiti oblik ženskog tela„, rekao je Erik i dodao da su srpski dizajneri na Nedelji mode u Nju Jorku ostavili upečatljiv utisak.

Ženska kolekcija Suzane Perić koja je privukla pažnju više hiljada posetilaca i još jednom je potvrdila da je naša dizajnerka veoma cenjena i poznata s dobrim razlogom. Od celokupne kolekcije, dva bela komada razbijala su kontrast, sve ostalo bilo je rezervisano za crne kreacije, Pistom je u kreacijama Suzane Perić prošetala i poznata voditeljka Dušica Jakovljević.

Inspirisana sam pankom. Uvek pokušavamo da budemo slatke, elegantne i ženstvene, a ovog puta htela da pokažem da možemo da budemo sve to i u jednom potpuno novom svetlu„, izjavila je Suzana Perić.

Muško-ženska kolekcija Zorane Miličić je, čini se, namenjena mladima, ali i svima koji se tako osećaju, Urbane kombinacije začinjene printovima, šljokicama, varijetetom boja i materijala privukle su pažnju publike.

Svečane haljine zamenio je street style. Ovoga puta kreirala i odeću za klince, tako da se nadam da će i ona postići uspeh koji do sad prati Cataley-u„, konstatovala je kreatorka i dodala da joj je suprug, proslavljeni košarkaš Darko Miličić, od samog početka velika podrška.

Po prvi put na Srpskoj nedelji mode svoje kolekciju predstavile su sestre Tijana i Mila Popović koje su dobro poznate publici u Velikoj Britaniji. Novosađanima su predstavile kolekciju za proleće/leto 2017. godine i proslavile desetogodišnjicu svog rada.

Naši najvažniji postulati su estetika, funkcionalnost, ali i etički momenat. Ovo je naša osma kolekcija, koja predstavlja esenciju našeg dosadašnjeg rada„, rekle su sestre Popović.

Photo by S. Braun
Photo by S. Braun

Nova kolekcija Marije Šabić, kojom je zvanično završen četvrti dan Serbia Fashion Week-a, kao i ranije, sastoji se od ženstvenih i elegantnih haljina, koje naglašavaju svaku oblinu i ističe ženstvenost. Nežne boje i fini materijali oduvek krase opus ove kreatorke.

„Veoma vodim računa kada koristim jake boje. Mnogo se bolje snalazim kada koristim „neboje“, zato što mogu sebi da dozvolim da eksperimentišem sa štrasom, perlicama i biserima, i da znam da ću uvek dobiti nešto originalno i drugačije“, zaključila je Marija Šabić, koja nastupa na Serbia Fashion Week-u od njegovog osnivanja. Ona od početka kreira haljine i za agenciju Miss Yu, kako kaže, nije teško raditi sa ostvarenim i zadovoljnim osobama, a najvažnije je da devojke nose haljine, a ne haljine njih.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.