Predavanja i radionice „Gaga“ tehnike Natalije Ivanjec

0

Natalija Ivanjec (Natalia Iwaniec) koja živi i radi u Holandiji, održaće predavanja i radionicu „Gaga“ tehnike od 4. do 23. aprila na Institutu za umetničku igru.

Gaga tehnika je pokret koji je Ohad Naharin razvio tokom mnogo godina vežbi i koju primenjuju u svakodnevnoj praksi i vežbanju članovi kompanija Batsheva. Gaga tehnika potiče iz verovanja u isceljenje, dinamiku i moć stalne promene kroz pokret.

Gaga je novi način sticanja znanja i samosvest kroz telo. Gaga daje okvir za otkrivanje i jačanje tela, dodaje fleksibilnost, izdržljivost i agilnost dok osvetljava čula i maštu. Gaga podiže svest o fizičkim slabostima, budi obamrle delove, izlaže fizičke fiksacije, i nudi načine za njihovo otklanjanje. Rad ovom tehnikom poboljšava instiktivno kretanje i povezivanje svesnih i nesvesnih pokreta, a to dovodi do iskustva slobode i zadovoljstva na jednostavan način, u prijatnom prostoru, u udobnoj odeći, u pratnji muzike, povezujući svaku osobu sa sobom i drugima.

Natalia Iwaniec

Natalija Ivanjec je rođena u Poljskoj, a sada je nezavisni igrač i pedagog Gaga tehnike sa sedištem u Evropi. U Krakovu je završila je master studije vezane za pozorište i završila je studije igre na Koledžu za umetničku igru u Vroclavu, gde je učila savremenu igru, hip-hop, balet i džez, kao i folklor Poljske. Predaje savremenu igru i improvizaciju.

Kao igrač je sarađivala sa takvim koreografima poput Jasmin Goder, Ivone Olsovske, Ele Ben-Aharon, Rianon Fejt i drugih. Jedan od njenih novijih projekata je “instantaNEO” koji je, kao igrač i koreograf, u novembru 2014. godine radila sa Valerijom D’Amiko u Torinu u Italiji, a koji je zasnovan na istraživanju veze igre i fotografije.
Natalija Ivanjec je među prvima postala kvalifikovan „Gaga“ predavač u avgustu 2012, a tehniku je izučavala tokom svog višemesečnog boravka u Tel Avivu. Od tada, putuje širom Evrope i Izraela drži predavanja po „Gaga“ metodologiji.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend