Događaji Srbija

Ženska mreža AFA predstavila platformu za povezivanje poslovnih žena

Kako žene shvataju uspeh? U čemu se ogleda uticaj pojedinca ili zajednice na društvo? Koji su dominantni problemi sa kojima se suočava uspešna žena? Na ove i mnoge druge teme o položaju i uticaju žena na društvo govorilo se na predstavljanju prve Ženske mreže AFA, koju je inicirala AFA – Asocijacija za afirmaciju potencijala žena i njihovo povezivanje. Cilj mreže je da stvori platformu koja će koristiti ženama različitih životnih dobi, poslovnih sfera i afiniteta, za povezivanje, razmenu i dodatni profesionalni i lični razvoj.

Uz podršku Američke ambasade u Beogradu, koja je prepoznala značaj i veliki potencijal kreiranja ženske mreže, širom Srbije će biti organizovani Forumi koji će se baviti aktuelnim društvenim pitanjima, razmenom mišljenja i ideja. Takođe, to će biti prilika da se aktivne, uspešne žene upoznaju, razmene iskustva i kontakte i stvore što bolje okruženje za iniciranje promena ka boljoj budućnosti. Forumi će biti održani tokom aprila u u Nišu, Čačku, i Novom Sadu. Oni će uključiti i sve postojeće organizacije koje okupljaju žene iz određenih oblasti poput Udruženja poslovnih žena, koja su veliki izvor iskustva, znanja i inspiracije, kao i druge poslovne organizacije poputSrpske asocijacije menadžera.

Članstvo u AFA ženskoj mreži pravo je mesto za sve žene koje žele da daju svoj doprinos kako bi se obezbedili bolji uslovi za sve nas i kako bismo bile pozitivan pokretač društva i promena na bolje. Želimo da okupimo samosvesne, proaktivne žene koje su zainteresovane da se kontinuirano edukuju, informišu, razvijaju svoje potencijale i aktivno učestvuju i menjaju društvo na bolje. Verujem u ogroman neiskorišćen potencial žena i sigurna sam da i ekonomija i društvo bolje napreduju kada su one potpuno uključene. Povezivanje i neprekidna edukacija, kao i lični razvoj, osnovasu za ostvarivanje uspeha u svim oblastima života.“ – izjavila je Žaklina Nikolić-Kušić, osnivač AFA ženske mreže.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na predstavljanju AFA mreže su se takođe obratile i dame koje su podržale ovu inicijativu: ataše za kulturu u ambasadi Sjedinjenih američkih država u Srbiji, Erika Kuenne, kao i Marijana Agić Molnar, generalni direktor agencije GFK. One su naglasile značaj povezivanja žena i kreiranja platforme za zajedničko delovanje i razmenu znanja i iskustva. Takođe, događaju su prisustvovale i uticajne žene iz različitih oblasti kao što je modna dizajnerka Dragana Ognjenović, urednica ELLE magazina Sonja Kovać, poznata novinarka Duška Jovanić, pevačica Lena Kovačević i mnoge druge.

Projekat su podržali i brojni partneri i kompanije poput GFK agencije za ispitivanje tržišta, koja će uzet aktivno učešce u budućim projektima, agencija Chapter 4 Communication Consuting, agencije LPT communications, magazin ELLE, portal Breakfast.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.