Majstorski kurs Marka Ferinija, vodećeg evropskog pedagoga klasičnog baleta, u Beogradu

0

U susret 13. Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini (Marco Ferrini) iz Italije održaće u Beogradu majstorski kurs, i to od 2. do 8. marta 2016. godine. Majstorski kurs se realizuje zahvaljujući saradnji i donaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, a namenjen je različitim uzrastima učenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima.

Učenik čuvene primabalerine Teatra milanske Skale Lilijane Kozi (Liliana Cosi), Marko Ferini je pedagog renomiranih italijanskih škola među kojima su Akademija Teatra milanske Skale i Nacionalna akademija igre u Rimu, kao i kompanije Aterballetto iz Ređo Emilije. Takođe, ovaj igrač i pedagog, čest je gost evropskih trupa i baletskih škola, ali i član žirija mnogobrojnih baletskih takmičenja.

Maestro Ferini će svakodnevno voditi po tri časa klasičnog baleta i repertoara u salama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu. Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina), kao i napredni-profesionalni nivo (od 16-25 godina). Očekuje se oko 60 aktivnih polaznika, dok je kurs otvoren i za sve zainteresovane domaće pedagoge klasičnog baleta.

Marco 9

Delegacija EU četvrti put za redom daje podršku Beogradskom festivalu igre koji promoviše razmenu umetnika između Srbije i Evropske unije kao i vrednosti na kojima počiva i sama Evropska unija: multikulturalnost, raznolikost, toleranciju i razmenu ideja između različitih kultura i generacija. U sklopu ovogodišnje podrške festivalu, Delegacija EU pružiće dodatan podsticaj mladim igračima u Srbiji koji će imati priliku da uče od jednog od najvećih majstora Evropskog baleta.

Cilj ovog kursa jeste da približi nove metode i informacije iz oblasti pedagogije klasičnog baleta, kao i da omogući dragoceno iskustvo saradnje i kontakta sasvim mladih igrača sa evropskom baletskom školom i plesnom scenom. Prijave za majstorki kurs za učenike profesionalnih baletskih skola, mlade igrače i njihove pedagoge, vrše se putem telefona: 060 35 00 505.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend